Misija i vizija

O bolnici

“Eliksir” – Vaš put ka svetlosti

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir” u Novom Sadu (Marodićeva 12), čiji je osnivač srpsko-rusko društvo “Eliksir-Kaluga” d.o.o. Novi Sad, zapravo je nastavila rad Specijalističke oftalmološke ordinacije “Eliksir” i   saradnju sa Očnom klinikom “Fjodorov” – Federalnom državnom ustanovom Medjusektorskog naučno-tehničkog kompleksa Mikrohirurgija oka “Fjodorov” Ministarstva zdravlja Ruske Federacije – (započetu još  1989. godine) u okviru Programa „U Kalugu po bolji vid”.  Zahvaljujući dugogodišnjoj stručnoj i poslovnoj saradnji sa tom čuvenom ruskom Očnom klinikom, Bolnica “Eliksir” raspolaže najsavremenijom opremom za dijagnostiku, operacije  i lečenje oka  dece i odraslih. Ona je ekskluzivni predstavnik Očne klinike “Fjodorov” u našoj zemlji i  regionu. Program Bolnice “Eliksir” – “U Kalugu po bolji vid”, posvećen operativnom i specifičnom konzervativnom lečenju očnih oboljenja u Rusiji, po metodama akademika Fjodorova, oftalmohirurga svetskog glasa i njegove škole, stalno se razvija i traje već 30 godina.  On je pomogao   brojnim  pacijentima koji su otputovali u Rusiju u organizaciji “Eliksira” ( do sada je tamo otputovalo 327 grupa  pacijenata!)  da ostvare svoje nade,  da spasu, poprave, sačuvaju  i vrate svoj vid.

U Specijalnoj oftalmološkoj bolnici “Eliksir” u Novom Sadu stalno gostuju najpoznatiji ruski oftalmohirurzi sa Očne klinike “Fjodorov” iz Kaluge, koji kao konsultanti, pored naših oftalmologa, obavljaju specijalističke  preglede pacijenata, prate postoperativni tok njihovog lečenja posle intervencije u Rusiji, pomažu  pacijentima iz Srbije i Regiona operacijama oka i laserskim intervencijama. Oni, sem toga, pružaju  snažnu podršku medicinskom timu Bolnice u osvajanju novih tehnologija u oftalmologiji.

Posebno je značajna saradnja Bolnice “Eliksir” sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) zahvaljujući kojoj su mnogi pacijenti, sa duge liste čekanja za operaciju katarakte, operisani u Bolnici “Eliksir”o trošku Fonda  ponovo progledali..  To je vratilo osmeh i radost u život tim pacijentima, jer su postali samostalni i sposobni da se brinu o sebi, da rade i budu korisni članovi društva. Ruski  oftalmohirurzi su vrlo zaslužni za to, jer su prihvatili da i  pored svog obimnog hirurškog programa u  Bolnici”Eliksir” operišu i pacijente iz  programa Ministarstva zdravlja. Oni su  podržali  nastojanje Bolnice “Eliksir” da se svim  pacijentima  te operacije urade stručno i odgovorno, na isto tako visokom   nivou  kao da su radjene u Rusiji.

Preko 6.000 operacija i medicinskih intervencija  uradjenih u Bolnici “Eliksir” u Novom Sadu, preko 25.000 medicinskih intervencija  uradjenih u Rusiji, na Očnoj klinici “Fjodorov” i njihovi  dobri rezultati,  predstavlja veliki doprinos Bolnice “Eliksir”   ukupnoj zdravstvenoj zaštiti stanovništva naše zemlje. Tome treba dodati i preko 120 hiljada konsultativnih pregleda i preko 70 hiljada besplatnih kontrolnih pregleda, koje su u Novom Sadu obavili ruski oftalmohirurzi, koji gostuju u Bolnici “Eliksir”. Ove impozantne brojke nedvosmisleno potvrđuju uspešnost ove  dugogodišnje saradnje, Bolnice “Eliksir” i Očne klinike “Fjodorov”, koja je mnogim pacijentima pomogla  da vrate svetlost u oko.. Zbog toga je i nastao slogan “Eliksir – Vaš put ka svetlosti”.

NAJSAVREMENIJA OPREMA ZA DIJAGNOSTIKU I OPERACIJE

Specijalna oftalmološka bolnica "Eliksir" u Novom Sadu smeštena je na 1.000 kvadratih
metara, u blizini centra grada, u Marodićevoj ulici br. 10 . i br.12. Ima modernu dijagnostičku
opremu, dobro opremljen hirurški blok i Odeljenje dnevne bolnice i Odeljenje rehabilitacije
vida. Sve medicinske usluge odvijaju se u izuzetno dobro opremljenim specijalističkim
kabinetima i  dve operacione sale. Kabineti su: kabinet za dijagnostiku, kabinet za
specijalističke oftalmološke preglede, kabinet za kontaktna sočiva, kabinet za argon i yag
laser, kabinet za vidno polje, kabinet za glaukom, kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku,
kabinet za oct, kabinet za rehabilitaciju vida, kabinet za akupunkturu i biorezonantnu terapiju
i kabinet za vlok

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir” radi svakog radnog dana od 08:00 do 15:00 časova, a subotom  od 08:00 do 13:00 časova. Pregledi se zakazuju putem dežurnih telefona 021/444-716 , 021/445-946 , 021/445-932 ili mob.065/444-7166 kao i online, popunjavanjem formulara za prijavu za pregled.
previous arrow
Slajd1
Slajd 2
Slajd 3
Slajd 4
next arrow

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir”  naročito se ističe po stalnim humanitarnim akcijama i nizom paketa medicinskihn usluga za stanovništvo po vrlo povoljnim uslovima .

Treba istaći:

-Besplatno merenja očnog pritiska kao preventivna mera u borbi protiv slepila izazvanog glaukomom

-Besplatan kompletan oftalmološki pregled trudnicama, deci slepih i slabovidih

-Posebne  akcije  za penzionere i osobe obolele od dijabetesa uz specijalne popuste na oftalmološki pregled, lečenje, hirurške i laserske intervencije na oku.

-Preventivni   pregledi   dece, studenata, zaposlenih osoba koje rade na uredjajima sa ekranima po specijalnim programima Bolnice “Eliksir”.

-Operacije katarakte o trošku Fonda i specijalni popusti za operaciju katarakte na drugom oku.

-Operacije katarakte, glaukoma i drugih očnih oboljenja bez čekanja.

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir” u Novom Sadu  smeštena je na 700 kvadratih metara, u blizini centra grada, u Marodićevoj ulici br. 12. Ima modernu dijagnostičku opremu, dobro opremljen hirurški blok, i Odeljenje dnevne bolnice.  Sve medicinske usluge odvijaju se u izuzetno dobro opremljenim specijalističkim kabinetima i  dve operacione sale. Kabineti su: KABINET ZA DIJAGNOSTIKU, KABINET ZA SPECIJALISTIČKE OFTALMOLOŠKE PREGLEDE, KABINET ZA KONTAKTNA SOČIVA, KABINET ZA ARGON I YAG LASER, KABINET ZA VIDNO POLJE, KABINET ZA GLAUKOM, KABINET ZA ULTRAZVUČNU DIJAGNOSTIKU, KABINET ZA OCT, KABINET ZA REHABILITACIJU VIDA, KABINET ZA AKUPUNKTURU I BIOREZONANTNU TERAPIJU i KABINET ZA VLOK

Dr Jovo Pujić, specijalista oftalmolog, načelnik specijalističke službe Bolnice “Eliksir”  predvodi visoko profesionalni medicinski tim u čijem su sastavu 7 lekara (2 lekara specijaliste oftalmologa, 1 gostujući oftalmohirurg, 1 anesteziolog i reanimatolog i 1 akupunkturolog, 2 specijalizanta oftalmologije) i 8 medicinskih tehničara.  Sve medicinske usluge odvijaju se u izuzetno dobro opremljenim specijalističkim kabinetima i  dve operacione sale.

Menadžment  Bolnice “Eliksir” u sastavu : Ruža Subotić, direktor; Branislava Momirović, zamenik direktora; dr Jovo Pujić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja; Tatjana Brdar, pomoćnik direktora  za finansije i marketing, nastoji da obezbedi  stalni razvoj bolnice,  usvajanje nove tehnologije, nabavku opreme poslednje generacije, dalje usavršavanje medicinskih kadrova u zemlji i u inostranstvu, posebno u Rusiji, jer je strategija bolnice stalno praćenje najnovijih dostignuća u oftalmologiji, što otvara puteve za pružanje kvalitetne medicinske pomoći u oblasti prevencije i lečenja očnih oboljenja.

Osnovni zadatak Bolnice “Eliksir” je da  se što većem broju pacijenata pruže medicinske usluge u Novom Sadu na istom nivou kao i na Očnoj klinici “Fjodorov” u Rusiji. Pacijentima su, u svakom trenutku, na usluzi  stručni prevodioci Bolnice “Eliksir”  i visoko profesionalni tim prateće administracije  čiji je zadatak dobra komunikacija  pacijenata sa ruskim lekarima.

Specijalna oftalmološka bolnica  “Eliksir” radi svakog radnog dana od 08:00 do 15:00 časova, a subotom od 08:00 do 13:00 časova.

Pregledi se zakazuju putem dežurnih telefona 021/444-716 , 021/445-946 , 021/445-932 ili mob.065/444-7166 kao i online, popunjavanjem forme za prijavu za pregled.