Konferencija za MAS medije održanana 12.marta, 2018.godine u 12 sati, u prostorijama Specijalne oftalmološke bolnice „Eliksir“ Novi Sad, Marodićeva 12

Povod za susret sa novinarima jeste 10-godišnjica osnivanja Specijalne oftalmološke bolnice „Eliksir“ i 29 godina uspešne saradnje „ELIKSIRA“ sa Očnom klinikom „Fjodorov – MNTK „Mikrohirurgija oka“ Fjodorov iz Kaluge, Federalnom državnom ustanovom Ministarstva Zdravlja Ruske Federacije.

Ta saradnja odvija se, gotovo tri decenije, kroz jedistveni medjunarodni srpsko-ruski Projekat koji je poznat po sloganima “U Kalugu po bolji vid” i „Eliksir“- Vaš put ka svetlosti, a doprinela je da mnogi pacijenti sačuvaju, poprave i vrate svoj  vid.

Osnovni cilj ovog Projekta je prevencija i lečenje očnih oboljenja dece i odraslih. Dobri rezultati – 5.000 operacija i medicinskih intervencija uradjenih u Bolnici „Eliksir“ u Novom Sadu i preko 20.000 operacija i medicinskih intervencija uradjenih u Rusiji, najbolji su pokazatelji o uspešnosti  te saradnje  i njenom značaju za zdravstveno stanje stanovnišva Republike Srbije i Regiona.

O ovoj  saradnji i novim programima Bolnice “Eliksir“, s posebnim akcentom na dobru saradnju sa Ministarstvom zdravlja Srbije i Republičkim Fondom za zdravstveno osiguranje u oblasti hirurgije senilne katarakte, govorili su: dr med. sci. Aleksandar Vladimirovič Terešćenko, direktor  Očne klinike “Fjodorov” u Kalugi, Ruža Subotić, direktor Specijalne oftalmološke bolnice “Eliksir”, dr Jovo Pujić, načelnik oftalmološke službe Bolnice, dr Snežana Vlajković, oftalmolog Laserskog odeljenja Bolnice, dr med. sci.Biljana Daničić, dr Tatjana Cvjetićanin, spec.akupunkturologije i kvantne medicine i dr Natalija Orlova, oftalmolog Očne klinike „Fjodorov“.

U Novom Sadu, 12.03.2018.

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir”