Specijalisticka oftalmološka ordinacija Eliksir
Specijalisticka
oftlamološka ordinacija
ELIKSIR
Bul. kralja Petra I br. 26,
Novi Sad
OCNA KLINIKA
Federalna državna ustanova
Ministarstva zdravlja Ruske Federacije
MNTK „Mikrohirurgija oka Fjodorov“
kod nas poznata kao
Ocna klinika „Fjodorov“ iz Kaluge

Kaluške razglednice

Saradnja "Eliksira" sa Očnom Klinikom "Fjodorov" iz Kaluge, koja je počela 1989. godine beleži stalni uspon. Taj moćni medicinski centar postao je za mnoge pacijente iz naše zemlje poput kule svetlosti. Oni su tamo stizali u organizaciji "Eliksira", u potrazi za boljim vidom, u nadi da će ga sačuvati, vratiti! Ta nada iskonsko je pravo svakog čoveka da želi da vidi svet oko sebe: da se raduje otvaranju cvetova u proleće, bojama letnjeg neba, zlatastim treptajima jeseni, nevinim belinama zimskih snegova. I, još važnije, to je i njegovo pravo da vidi draga lica, dečiji osmeh, da stvara, radi i svojim očima vidi rezultate tog rada, pravo da bude srećan i koristan član društvene zajednice.  A to su i osnovne koordinate ugradjene u saradnju Specijalističke oftalmološke ordinacije "Eliksir" i Očne klinike "Fjodorov" iz Kaluga koja traje već 17 godina. Za to vreme u Kalugi je bilo 200 grupa sa našim pacijentima, svako  sa svojom  pričom, nadom, uspomenama.

Zato je i naš zajednički projekat "U Kalugu po bolji vid" sazdan od napora da se pobedi tama i vere u bolje dane. O svemu tome, na specifičan način, govori i naš album sa  fotografijama, na kojima su zabeleženi važni trenuci, dragi likovi, mesta na kojima smo bili.

Od 4. do 18. aprila 2006. godine na Očnoj klinici "Fjodorov" u Kalugi je boravila 200 grupa pacijenata iz naše zemlje
200 grupa pacijenata
Od 4. do 18. aprila 2006. godine na Očnoj klinici "Fjodorov" u Kalugi je  boravila 200 grupa pacijenata iz naše zemlje. U toku dvonedeljnog boravka uspešno su uradjene sve neophodne operacije i medicinski tretmani, a izmedju terapija bilo je i vremena za druženje, izlete, pa i slavlje. To je sve, naravno, propraćeno mnogi fotografijama.
Mi vam predstavljamo mali izbor iz našeg zajedničkog albuma. [pogledajte album...]