Specijalisticka oftalmološka ordinacija Eliksir
Specijalisticka
oftlamološka ordinacija
ELIKSIR
Bul. kralja Petra I br. 26,
Novi Sad
OCNA KLINIKA
Federalna državna ustanova
Ministarstva zdravlja Ruske Federacije
MNTK „Mikrohirurgija oka Fjodorov“
kod nas poznata kao
Ocna klinika „Fjodorov“ iz Kaluge

Ordinacija

Kabinet za dijagnostiku
  Brza i tačna dijagnostika je najpouzdaniji put do postavljanja dijagnostike oboljenja i odredjivanja taktike lečenja.  Specijalistička oftalmološka ordinacija "Eliksir" ima savremeno opremljenu dijagnostičku liniju sa svim neophodnim aparatima za proveru vida i stanja oka.
Kabineti za specijalističke oftalmološke preglede
  U ovim kabinetima konsultativne preglede obavljaju gostujući oftalmohirurzi  sa Očne klinike "Fjodorov" iz Kaluge i načelnik Specijalističke oftalmološke ordinacije "Eliksir".
Kabinet za argon laser
  Argon laser je jedan od veoma važnih terapeutskih aparata. Laserska terapija je neophodna ne samo kao vid lečenja, već i prevencije da bi se izbegle teške komplikacije i ozbiljni operativni zahvati sa neizvesnom prognozom.
Kabinet za vidno polje
  Perimetar – aparat za vidno polje – perimetriju - neophodan je svakoj oftalmološkoj ordinaciji koja želi da pruži kompletnu oftalmološku uslugu pacijentu.
Kabinet za glaukom
  Pod pojmom glaukom podrazumeva se povišen očni pritisak, koji predstavlja jedno od najopasnijih očnih oboljenja. Jer, ako se ne utvrdi na vreme i ne leči, može da dovede do  velikih oštećenja na očnom nervu koja kasnije nije moguće ispraviti, a i do slepila.
Kabinet za energetske stimulacije
  Kod pacijenata koji boluju od  delimične atrofije očnog nerva, ambliopije (slabovidost), razrokosti i nedostatka binokularnog vida primenjuju se  jedinstveni programi energetskih stimulacija. Ovaj vid terapije preporučuje se kao dopuna operativnom lečenju ili kao samostalna terapija.
Kabinet za lasersku akupunkturu
  Laserska akupunktura predstavlja primenu lasera na akupunkturne tačke. Odlikuje se dvostrukim terapijskim efektima – lokalni i opšti efekat lasera i efekat aktivirane akupunkturne tačke. Isključena je mogućnost infekcije, jer se ne primenjuju igle, nego laserske sonde sa aplikatorima.
Kabinet za VLOK
  VLOK ili intravenska laserska stimulacija krvi je metoda zasnovana na direktnom fotobiološkom dejstvu lasera na komponente krvi. Korisni efekti ove metode su višestruki.
Kabinet za kontaktna sočiva
  Kontaktna sočiva, posebno meka, postaju sve popularniji oblik korekcije refrakcionih anomalija. Nošenje kontaktnih sočiva se naročito preporučuje u slučaju anizometropije, postoperativne afakcije, visoke miopije, visoke hipermetropije, albinizma. Imaju i niz prednosti u odnosu na naočare.