Specijalisticka oftalmološka ordinacija Eliksir
Specijalisticka
oftlamološka ordinacija
ELIKSIR
Bul. kralja Petra I br. 26,
Novi Sad
OCNA KLINIKA
Federalna državna ustanova
Ministarstva zdravlja Ruske Federacije
MNTK „Mikrohirurgija oka Fjodorov“
kod nas poznata kao
Ocna klinika „Fjodorov“ iz Kaluge

Kabinet za VLOK

VLOK ili intravenska laserska stimulacija krvi je metoda zasnovana na direktnom fotobiološkom dejstvu lasera na komponente krvi. Korisni efekti ove metode su višestruki: smanjenje bola, protivupalno dejstvo, stimulacija regenerativnih procesa, poboljšanje reoloških svojstava krvi i mikrocirkulacije, poboljšanje imuniteta. Time je i omogućena široka primena ovog lasera, kako u oftalmologiji, tako i u lečenju pacijenata koji pate od kardioloških oboljenja, bolesti pluća, promena na koži i raznih  bolnih stanja.

Kabinet za VLOK

Laserska stimulacija oka se sprovodi bilo direktno kroz zenicu oka ili indirektno preko okolnih očnih struktura (transpupilarna i supraorbitalna) i  predstavlja metode kojima se stimuliše lokalna cirkulacija i mrežnjača oka.

Sve do sada navedene metode ne isključuju jedna drugu i  mogu se kombinovati sa bilo kojim drugim vidom terapije, bilo da se radi o lekovima, fizikalnim procedurama ili hirurškom lečenju. Koriste se u lečenju delimične atrofije očnog živca, distrofičnih oboljenja mrežnjače, progresivne kratkovidosti, hipertonične retinopatije, a takođe i bolnih stanja različitog porekla, hroničnog bronhitisa, polenske kijavice.