Specijalisticka oftalmološka ordinacija Eliksir
Specijalisticka
oftlamološka ordinacija
ELIKSIR
Bul. kralja Petra I br. 26,
Novi Sad
OCNA KLINIKA
Federalna državna ustanova
Ministarstva zdravlja Ruske Federacije
MNTK „Mikrohirurgija oka Fjodorov“
kod nas poznata kao
Ocna klinika „Fjodorov“ iz Kaluge

Kabinet za kontaktna sočiva

Naučnici kažu da preko čula vida primamo više od 80 odsto informacija iz spoljnjeg sveta, te nije teško shvatiti značaj dobre oštrine vida, odnosno odgovarajuće korekcije refrakcionih anomalija (dalekovidosti, kratkovidosti, astigmatizma) putem naočara ili kontaktnih sočiva, da bi se dobro videlo.

Neodgovarajuća korekcija može biti uzrok glavobolji, pogotovo kod školske dece koja u znatnoj meri naprežu vid.

Kontaktna sočiva, posebno meka, postaju sve popularniji oblik korekcije refrakcionih anomalija. Nošenje kontaktnih sočiva se naročito preporučuje u slučaju anizometropije (različite dioptrije očiju, posebno ako je ta razlika veća od 3 dioptrije), postoperativne afakcije (tj. operativnog uklanjanja prirodnog sočiva, a bez ugradnje veštačkoj), visoke miopije, visoke hipermetropije, albinizma. Imaju i niz prednosti u odnosu na naočare: njima se postiže bolja oštrina vida (i do 30 odsto u odnosu na naočare), šire vidno polje. Osim toga, daju mogućnost maksimalne korekcije na oba oka, bez obzira na razliku u dioptriji, a da i ne govorimo o boljem  estetskom efektu.

Za izbegavanje evetualnih komplikacija, kao što su promene na rožnjači koje mogu vrlo ozbiljno da ugroze organ vida (keratopatija, ulkus...), veoma važno poštovanje režima nošenja i održavanja sočiva i redovne kontrole. 

Kabinet za kontaktna sočiva u Specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji  "Eliksir" ima izuzetno dobro obučen tim lekara i medicinskih tehničara za pravilno odabiranje kontaktnih sočiva. Pošto saradjuje sa najboljim svetskim firmama za proizvodnju kontaktnih sočiva i sredstava za održavanje sočiva, može da preporuči pacijentu kako da u  najkraćem roku dobije sočiva koja su mu potrebna i sav propratni pribor za održavanje i higijenu.