Specijalisticka oftalmološka ordinacija Eliksir
Specijalisticka
oftlamološka ordinacija
ELIKSIR
Bul. kralja Petra I br. 26,
Novi Sad
OCNA KLINIKA
Federalna državna ustanova
Ministarstva zdravlja Ruske Federacije
MNTK „Mikrohirurgija oka Fjodorov“
kod nas poznata kao
Ocna klinika „Fjodorov“ iz Kaluge

Kabinet za lasersku akupunkturu

Svet medicine je poslednjih tridesetak godina obeležen burnim razvojem i sve raširenijom primenom lasera u terapijske svrhe. Pojavio se novi pravac u medicini – laserska medicina. Odlikuje je mnoštvo korisnih efekata i široke mogućnosti primene: u dijagnostici,  u operativne svrhe za smanjenje bola, stimulaciju mikrocirkulacije i regeneracije tkiva, za smanjenje otoka i upalnih procesa.

Laserska akupunktura predstavlja primenu lasera na akupunkturne tačke. Odlikuje se dvostrukim terapijskim efektima - lokalni i opšti efekat lasera i efekat aktivirane akupunkturne tačke. Isključena je mogućnost infekcije, jer se ne primenjuju igle, nego laserske sonde sa aplikatorima. Njene prednosti su u tome što se može primenjivati kod dece i starijih osoba i što pauze između tretmana veće u odnosu na klasičnu akupunkturu iglama.

U Specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji "Eliksir" ovakva laserska akupunktura  primenjuje već više od tri godine i daje pozitivne rezultate kod očnih oboljenja, podizanje imuniteta, antialergijskih tretmana i za ublažavanje raznih bolnih stanja.