O bolnici

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir” vrši preglede oka dece i odraslih. Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir” u Novom Sadu (Marodićeva 12) radi u sastavu srpsko-ruskog preduzeća “Eliksir-Kaluga” d.o.o. Novi Sad od 1993. godine, a njena saradnja, sa Očnom klinikom “Fjodorov” počela je još 1989. godine u okviru Programa “Eliksira” „U Kalugu po bolji vid”. Bolnica je opremljena najsavremenijom opremom za dijagnostiku i lečenje oka  dece i odraslih. Poznata je po dugogodišnjoj stručnoj i poslovnoj saradnji sa čuvenom ruskom Očnom klinikom “Fjodorov” u Kalugi – Federalnom državnom ustanovom Medjusektorskog naučno-tehničkog kompleksa Mikrohirurgija oka “Fjodorov” Ministarstva zdravlja Ruske federacije i njen je ekskluzivni predstavnik u našoj zemlji i bivšim YU republikama.  Zahvaljujući toj saradnji  Program Bolnice “Eliksir” – “U Kalugu po bolji vid”, posvećen operativnom i specifičnom konzervativnom lečenju očnih oboljenja u Rusiji po metodama akademika Fjodorova, oftalmohirurga svetskog glasa i njegove škole, stalno se razvija i dopunjuje. Specijalističke oftalmološke preglede u našoj bolnici obavljaju domaći i Ruski oftalmohirurzi.
Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir” radi svakog radnog dana od 08:00 do 14:00 časova, a subotom  od 08:00 do 13:00 časova. Pregledi se zakazuju putem dežurnih telefona 021/444-716 , 021/445-946 , 021/445-932 ili mob.065/444-7166 kao i online, popunjavanjem formulara za prijavu za pregled.
Arrow
Arrow
Slider

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir” u Novom Sadu (Marodićeva 12) radi u sastavu srpsko-ruskog preduzeća “Eliksir-Kaluga” d.o.o. Novi Sad od 1993. godine, a njena saradnja, sa Očnom klinikom “Fjodorov” počela je još 1989. godine u okviru Programa “Eliksira” „U Kalugu po bolji vid”. Bolnica je opremljena najsavremenijom opremom za dijagnostiku i lečenje oka  dece i odraslih. Poznata je po dugogodišnjoj stručnoj i poslovnoj saradnji sa čuvenom ruskom Očnom klinikom “Fjodorov” u Kalugi – Federalnom državnom ustanovom Medjusektorskog naučno-tehničkog kompleksa Mikrohirurgija oka “Fjodorov” Ministarstva zdravlja Ruske federacije i njen je ekskluzivni predstavnik u našoj zemlji i bivšim YU republikama.  Zahvaljujući toj saradnji  Program Bolnice “Eliksir” – “U Kalugu po bolji vid”, posvećen operativnom i specifičnom konzervativnom lečenju očnih oboljenja u Rusiji po metodama akademika Fjodorova, oftalmohirurga svetskog glasa i njegove škole, stalno se razvija i dopunjuje.

U Specijalnoj oftalmološkoj bolnici “Eliksir” u Novom Sadu stalno gostuju najpoznatiji ruski oftalmohirurzi sa Očne klinike “Fjodorov” iz Kaluge, koji kao konsultanti, pored naših oftalmologa, obavljaju konsultativne preglede pacijenata, prate njihov postoperativni tok lečenja posle intervencije u Rusiji i predlažu odredjene vidove lečenja u Bolnici “Eliksir” i drugim medicinskim ustanovama u našoj zemlji sa kojima “Eliksir-Kaluga” d.o.o. saradjuje.

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir” u Novom Sadu naročito je poznata po Programu “U Kalugu po bolji vid”. Treba istaći da ona svakog meseca organizuje putovanja pacijenata u Rusiju na lečenje i operacije oka na Očnoj klinici “Fjodorov”.  Svi pacijenti obuhvaćeni ovim Programom imaju besplatne kontrolne preglede u Specijalnoj oftalmološkoj bolnici “Eliksir” uz konsultaciju gostujućeg ruskog oftalmohirurga, tri meseca nakon operacije i specijalne popuste u okviru produženog lečenja u Novom Sadu.

Tokom dugogodišnje saradnje sa Očnom klinikom “Fjodorov” u Kalugi (Rusija)  uradjeno je  preko 17000 složenih operacija na oku i drugih  medicinskih usluga pacijentima koji su tamo otputovali u organizaciji Bolnice “Eliksir”, dok je u Novom  Sadu, u ovoj Bolnici , uradjeno preko 100 hiljada konsultativnih pregleda a od toga je polovina bila u okviru humanitarnih programa.
Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir” poznata je i po stalnim humanitarnim akcijama koje su namenjene bebama, trudnicama, deci slepih i slabovidih, penzionerima, obolelima od dijabetesa.
Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir” u Novom Sadu ima modernu dijagnostičku opremu, zahvaljujući stalnim ulaganjima ruskog partnera i domaćih osnivača,  vrhunski medicinski tim koji predvodi načelnik Boknice dr Biljana Vučurević, spec. oftalmolog, kontaktolog i specijalista za primenu argon lasera. Sve medicine usluge odvijaju se u devet izuzetno dobro opremljenih specijalističkih  kabineta.  To su: KABINET ZA DIJAGNOSTIKU, KABINET ZA SPECIJALISTIČKE OFTALMOLOŠKE PREGLEDE, KABINET ZA KONTAKTNA SOČIVA, KABINET ZA ARGON LASER, KABINET ZA VIDNO POLJE, KABINET ZA GLAUKOM, KABINET ZA ENERGETSKE STIMULACIJE, KABINET ZA AKUPUNKTURU i KABINET ZA VLOK, u kojima rade 20 radnika, od toga 3 lekara specijaliste, 6 medicinskih tehničara, stručni prevodioci sa ruskog jezika i visoko profesionalni tim prateće administracije.

Specijalna oftalmološka bolnica  “Eliksir” radi svakog radnog dana od 08:00 do 14:00 časova, a subotom od 08:00 do 13:00 časova.

Pregledi se zakazuju putem dežurnih telefona 021/444-716 , 021/445-946 , 021/445-932 ili mob.065/444-7166 kao i online, popunjavanjem forme za prijavu za pregled.