ELIKSIR – Otvaranje novog objekta (Prilog 54)

Otvaranje novog “Eliksirovog” objekta, u Marodićevoj 10, bio je povod za konferenciju
za novinara koja je održana 22. aprila 2019. u Specijalnoj oftalmološkoj bolnici “Eliksir”
u Novom Sadu. Tom prilikom istaknuto će da sada, pored 700 kvadratnih metara koje je imala Bolnica “Eliksir, na 300 novih, opremljenih novom opremom, uredjenih po najsavremenijim standardima, biti više prostora, više mogućnosti za bolje uslove rada sa pacijentima.
“Eliksir”, tako nastoji da ispuni svoju misiju i ostaje i dalje siguran put ka svetlosti i zdravom oku!

ELIKSIR : Proslava (Prilog 53)

30 godina saradnje, 30 godina postojanja srpsko-ruskog prijateljstva u okviru akcije “Eliksira” u Kalugu po bolji vid,aprila 2019. godine je dobilo još jednu potvrdu – otvaranje novog objekta, a sve u cilju boljeg, bržeg, kvalitetnijeg odnosa prema pacijentima u Srbiji. Priređena je prigodna proslava uz ugledne goste i prijatelje i konferencija za štampu na kojoj su novinari mogli da se upoznaju sa svim novonastalim poboljšanjima u “Eliksir”-ovoj borbi  za bolji vid, u borbi protiv slepila. Pogledajte kako je izgledalo otvaranje novog krila “Eliksir”-a…

ELIKSIR : Lečenje progresivne kratkovidosti kod dece (Prilog 45)

U Specijalnoj oftalmološkoj Bolnici” Eliksir” postoji veliki spektar za lečenje upravo dečije patologije oka. To su kompjuterski programi , aparati za vežbe po programu razrokosti, kompjuterski programi koji treniraju fuzione rezerve oka,, kompjuterski programi koji uče oko da pravilno vidi. O dijagnostici i terapiji progresivne kratkovidosti kod dece, kao i kod odraslih o proširenju Bolnice Eliksir, kako zgrade tako i opreme I uvodjenju novih tehnika u dijagnostici i lečenju vida, naročito kod dece, govori dr Ana Anatonovna Jefimjuk, oftalmolog Odeljenja za konzervativno lečenje Očne Klinike” Fjodorov” iz Kaluge.

 

Eliksirova škola zdravlja : Sve o optičkim pomagalima za slabovide

 

Specijalna  oftalmološka  bolnica “Eliksir, u Novom Sadu, Marodićeva 12, u saradjnji sa  ruskom Očnom klinikom “Fjodorov” iz Kaluge,  razvija  posebne programe za rehabilitaciju vida  dece i odraslih. Pored operacija i medikametozne terapije, pacijentima se pomaže i odredjenim vidovima stimulacija očnog nerva i makularne oblasti oka .

Slabovidim osobama  potrebna su i optička pomagala koja  pomažu bolje i kompletnije od običnih naočara.

To su pomagala koja pacijent treba da nauči da koristi, te je, Specijalna otalmološka  bolnica  “Eliksir” organizovala posebne, besplatne,  kurseve takve edukacije u okviru  “Eliksirove” škole zdravlja. Od sada će takva pomagala, koja zastupa Centar za slabovidost OPTIX LVA,  biti dostupna pacijentima I  u Novom Sadu preko Optike “Eliksir”. Svi zainteresovani mogu da se jave na  tel. “Eliksira”+381 21 444 716