Zdravlje i vi 234 Operacije katarakte u saradnji sa fondom za zdravstveno osiguranje

 

Tim iskusnih oftalmohirurga u specijalnoj oftalmoloskoj bolnici “Eliksir” iz Novog Sada ove godine kataraktu je operisao cak hiljadu puta. Operacije katarakte preko zdravstvenog fonda se vec 3 godine uspešno realizuje. Radost pononvnog vraćanja vida nije mogla da sakrije jubilarna hiljadita pacijentkinja koja će od ove očne kuće dobiti na poklon skidanje katarakte sa drugog oka.

Zdravlje i vi 232 Primena lasera u oftalmologiji

 

O primeni lasera u savremenoj oftalmologiji govori dr Julija Sidorova, laserski hirurg i načelnik Laserskog odeljenja očne klinike “Fjodorov” u Kalugi ….O prednostima I razvojnom putu saradnje “Eliksira” I Očne klinike “Fjodorov” govori Ruža Subotić, direktor Specijalne oftalmološke bolnice “Eliksir” u Novom Sadu.

Lečenje bolesti očiju u dečijem uzrastu

Pregledi dece i odraslih se svakodnevno obavljaju u Specijalnoj bolnici Eliksir u Novom Sadu. Dr Sergej K. Isajev, oftalmohirurg Očne Klinike Fjodorov iz Kaluge, govori o lečenju bolesti očiju u dečijem uzrastu, a ujedno i savetuje roditelje na šta treba da obrade pažnju kada je vid dece u pitanju.

Saradnja ruskih i srpskih lekara u Specijalnoj oftalmološkoj bolnici “Eliksir”

 

Saradnja ruskih i srpskih lekara se ,na najbolji način, ostvaruje u Specijalnoj oftalmološkoj bolnici “Eliksir” u Novom Sadu kroz stalna gostovanja ruskih oftalmohirurga sa Očne klinike “ Fjodorov” iz Kaluge. Dr Firsova Viktorija Vladimirovna, je, gostujući u Eliksiru, govorila o upotrebi Argon i Yag lasera u lečenju očnih bolesti, naročito o primeni lasera u terapiji dijabetesne retinopatije.