Eliksir-akupunktura (dr Tatjana Cvjetićanin)

 

Akupunktura, kao deo tradicionalnog kineskog lečenja, organizam organoizam dovodi u ravnotežu prirodnim putem, stimulišući energiju posebnih tačaka na različitim delovima tela- a sve u cilju očuvanja i poboljšanja zdravlja. Dr Tatjana Cvjetićanin, načelnica Kabineta za akupunkturu i energetske stimulacije Specijalne Oftalmološke bolnice Eliksir o primeni akupunkture u terapiji očnih oboljenja.

ELIKSIR – dr Aleksandar Ivanov – timski duh u Eliksiru

Uspešna saradnja tima ruskih profesionalaca, oftalmohirurga iz Očne klinike “Fjodorov” iz Kaluge i Specijalne oftalmološke bolnice “Eliksir” iz Novog Sada traje decenijama i zbog odnosa koji međusobno vlada. Profesionalizam, saradnja, prijateljstvo, poštovanje, razmena naučnih saznanja, podrška, čine temelje timskog duha- u borbi za pčuvanje i izlečenje vida.

ELIKSIR : Saveti ruskih oftalmohirurga kod operacije katarakte (Prilog 62)

Stalna gostovanja ruskih oftalmohirurga u Specijalnoj oftalmološkoj bolnici Eliksir u Novom Sadu omogućavaju da se nauka , tradicija, kultura Rusije prenesu i u Novi Sad. Naročito kada je operacija katarakte u pitanju, o čemu govore i dr Sergej J. Romanjenko, glavni oftalmohirurg Očne klinike “Fjodorov” Kaluga, dr Aleksandar Mihajlovič Ivanov oftalmohirurg i zamenik direktora za rad sa pacijentima MNTK “Fjodorov” Kaluga i dr Marina Vladimirovna Okunjeva, načelnica odelenja za hirurgiju katarakte Očne klinike “Fjodorov” iz Kaluge.

ELIKSIR : dr Golovač Natalija Aleksandrovna-femtolaser (Prilog 60)

Dr Golovač Natalija Alksandrovna radi na Očnoj Klinici “Fjodorov” u Kalugi preko 20 godina, na odeljenju Optičko rekonstruktivne refrakcione hirurgije. Mada po nazivu zvuči komplikovano, cilj svih zaposlenih na odeljenju je jednostavan – laserom korigovati rožnjaču u slučaju astigmatizma, kratkovidosti i dalekovidosti. Naročita pažnja se poklanja tzv. skidanju dioptrije, koje je popularno kod nas.