Specijalisticka oftalmološka ordinacija Eliksir
Specijalisticka
oftlamološka ordinacija
ELIKSIR
Bul. kralja Petra I br. 26,
Novi Sad
OCNA KLINIKA
Federalna državna ustanova
Ministarstva zdravlja Ruske Federacije
MNTK „Mikrohirurgija oka Fjodorov“
kod nas poznata kao
Ocna klinika „Fjodorov“ iz Kaluge

Refrakcione operacije

Operacije kratkovidosti laserom
Kod stabilnih miopija dioptrija se može korigovati laserskim operacijama - LASIK i FRK (fotorefraktiva keratektomija) koje se se izvode najsavremenijom laserskom aparaturom, što omogućava precizno "skidanje" dioptrije (dioptrije minusa i astigmatiza) u jednom operativnom zahvatu. Intervencija traje oko 15 minuta, izvodi se u lokalnoj anesteziji (kapima) i pacijent posle operacije koristi kapi u odredjenom vremenskom periodu.

Operacije dalekovidosti laserom
Poslednjih godina u oftalmologiji se razvila i laserska operacija dalekovidosti (hipermetropije) tehnikama LASIK I FRK. Intervencija traje oko 15 minuta, izvodi se u lokalnoj aneseteziji (kapima) i posle operacije pacijent odredjeno vreme koristi  kapi.

Operacija astigmatizma
Savremena laserska tehnologija omogućava da se koriguju i odredjene dioptrije koje stvara astigmatizam (stanje prouzrokovano nepravilnom formom rožnjače). Operacija se izvodi tehnikama LASIK ili FRK, intervencija traje oko 15 minuta, izvodi se u lokalnoj anesteziji (kapima) i posle operacije pacijent odredjeno vreme koristi kapi.

Refrakcione operacije laserom su vrlo pogodne za pacijente i oni se vrlo brzo nakon intervencije vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima.