Specijalisticka oftalmološka ordinacija Eliksir
Specijalisticka
oftlamološka ordinacija
ELIKSIR
Bul. kralja Petra I br. 26,
Novi Sad
OCNA KLINIKA
Federalna državna ustanova
Ministarstva zdravlja Ruske Federacije
MNTK „Mikrohirurgija oka Fjodorov“
kod nas poznata kao
Ocna klinika „Fjodorov“ iz Kaluge

Program U Kalugu po bolji vid
Očna klinika "Fjodorov iz Kaluge

Federalna državna ustanova Ministarstva zdravlja Ruske federacije - Očna klinika "Fjodorov" iz Kaluge jedna je od 11 klinika Medjusektorskog naučno-tehničkog kompleksa "Mikrohirurga oka" čiji je idejni tvorac akademik prof. dr Svjatoslav Fjodorov. Osnovana je 1989. godine i od tada stalno proširuje i usavršava delokrug rada. Pored lečenja pacijenata, ova ustanova se bavi  i naučnim istraživanjima, a ima i široko razvijenu edukativnu delatnost u primeni novih tehnologija u oftalmohirurgiji i oftalmologiji. Na Očnoj klinici "Fjodorov" u Kalugi radi tim vrsnih specijalista i visokoobučen medicinski kadar koji ima ogromno iskustvo i čiji se rezultati rada stalno kreću uzlaznom linijom. Posebno je značajno što se na ovoj vrhunskoj očnoj klinici izvode sve operacije oka koje se rade u savremenoj oftalmologiji i one najsloženije i što se na njoj mogu operisati i sasvim mala deca (čak bebe od mesec dana). 

Očna klinika "Fjodorov" iz Kaluge ima četiri operacione sale; poseban laserski operativni blok opremljen aparatima najnovije generacije; dijagnostičku liniju na kojoj se koriste  najsavremeniji aparatim za ispitivanje oka; kabinete za kontaktnu korekciju;  odeljenje za različite vidove energetskih stimulacija;  kabinete za lasersku akupunkturu i VLOK. Treba istaći da se već nekoliko godina na ovoj Klinici rade i operacije iz oblasti estetske hirurgije: od korekcije na kapcima, do najsloženijih zahvata, komplikovani oblici razrokosti, korigovanje  najrazličitijih oblika estetskih nedostataka na licu i telu  a i liposukcija.

Pacijenti su smešteni u komfornim sobama hotela, koji je direktno povezan sa medicinskim delom Klinike - dijagnostičkom linijom i operativnim blokom. Sobe su jednokrevetne (lux) i dvokrevetne, sa posebnim kupatilom. U salonima za dnevni boravak pacijenti i njihovi pratioci mogu gledati TV, slušati muziku ili, jednostavno, sedeti i družiti se, jer većina pacijenata posle operacije, koje se izvode na najsavremeniji način,  ne mora da leži u postoperativnom toku lečenja.

Klinika je okružena borovom i brezovom šumom, nalazi se 6 km od grada Kaluge, tako da pacijenti mogu slobodno vreme da provedu u prijatnoj šetnji oko Klinike ili kraćim posetama gradu. U toku svog boravka na lečenju na Očnoj klinici "Fjodorov" u Kalugi pacijentima se pruža mogućnost da se upoznaju sa dometima ruske kulturne baštine i da posete nekoliko lepih manastira i kulturnih centara, pa i prestonicu Rusije - Moskvu.