Specijalisticka oftalmološka ordinacija Eliksir
Specijalisticka
oftlamološka ordinacija
ELIKSIR
Bul. kralja Petra I br. 26,
Novi Sad
OCNA KLINIKA
Federalna državna ustanova
Ministarstva zdravlja Ruske Federacije
MNTK „Mikrohirurgija oka Fjodorov“
kod nas poznata kao
Ocna klinika „Fjodorov“ iz Kaluge

Fakultativni turistički program

Fakultativni turistički program koji je predvidjen u okviru dvonedeljnog boravka na Očnoj klinici "Fjodorov" u Kalugi obuhvata i posete ruskom manastiru Tihonova Pustinj, Jasnoj poljani i Moskvi.

Tihonova Pustinj je manastir u neposrednoj blizini Kaluge. Manastirski kompleks potiče iz 19. veka i većim delom je obnovoljen.

Jasna poljana je imanje velikana ruske i svetske književnosti Lava Tolstoja (1838 - 1910). Nalazi se 16 km od grada Tule i 100 km od Kaluge. Na imanju je kuća u kojoj je čuveni pisac živeo sa svojom porodicom više od 50 godina, s nameštajem, knjigama i pokućstvom koji su bili sastavni deo domaćinstva. Kuća i sve pomoćne zgrade smešteni su u velikom, brižljivo uredjenom parku.

Moskva, prestonica Ruske Federacije, najveći je grad u Evropi i jedna od najmnogoljudnijih svetskih metropola. Grad burne prošlosti, neizmerno bogata istorijskim i spomenicima kulture, "zlatoglavi" simbol ruske moći i ruske duše, Moskva je u sebi koncentrisala sve najbolje, najlepše i najvrednije u Rusiji. Megapolis koji već na prvi pogled fascinira svojim prostranstvom, očarava svakog posetioca jedinstvenim skladom starog i novog.